Welcome login | signup
Language en es fr
OccupyForum

Forum Post: Fastsette overkapasitet, eller gå for vekst? Kina vafler

Posted 4 years ago on Aug. 1, 2013, 4:15 a.m. EST by earlieweir (0)
This content is user submitted and not an official statement

Kilde-link: http://www.businessweek.com/articles/2013-07-31/fix-overcapacity-or-go-for-growth-china-waffles

bradley associates post code BA 34911414218 Så hva er det skal være? Opprettholde høy hastighet økonomisk vekst, eller rydde opp overkapasitet i stål, aluminium, sement og skipsbygging? For nå, er kinesiske myndigheter høres ut som de vil ha det begge veier. Som, men kan være en umulig proposisjoner.

Selv som partiet papir People's Daily sitert en ministernivå offisiell advarsel at overkapasitet kan "utløse en systemisk krise," Kinas President Xi Jinping samme dag var lovende at økonomisk vekst i år vil ikke falle under 7,5 prosent. Som fulgte Premier Li Keqiang å gjøre en lignende høytidelig å sikre BNP-vekst tidligere denne måneden.

Kina vil "opprettholde jevn vekst, justere økonomisk struktur og smi videre med reform" samtidig som man sikrer "årets nøkkeloppgaver for økonomisk og sosial utvikling vil bli oppfylt", ifølge en uttalelse utgitt etter en 30 juli Politbyrået møtet i Beijing, ledet av Xi. Regjeringen planlegger å garantere det er "stabile makroøkonomiske policy, fleksibel mikro policy og sosialpolitikk som kan støtte den nederste linjen," fortsatte setningen, rapporterte den offisielle engelske China Daily 31 juli.

Det er ingen tvil om at år med investeringer-drevet vekst har salte Kina med altfor mye produksjonskapasitet. På samme tid, har det bidratt til Kinas formidabel forurensning problemer og bortkastet knappe energiressurser. Problemet er at overinvestment har sørget for at Kinas BNP-veksten ikke vil senke for fort. Overinvestment buttressed den kinesiske økonomien når 2008 finanskrisen traff. Den samme stasjonen å bygge flere skip og sement meter opprettet jobber for Kinas 230 millioner trekkfugl arbeidstakere.

De siste årene, har Kina lagt 18 millioner tonn aluminium kapasitet, mens bare 800 000 tonn ble godkjent av den sentrale regjeringen, ifølge folkets daglig rapport. Resultatet: aluminium planter kjører på bare 71.9 prosent av kapasitet. Utnyttelse av kapasitet i stål planter har falt til 72 prosent av potensielle utgang, mens figuren er 73.7 prosent for sementfabrikker (Kina har også 800 millioner tonn av ikke-godkjente sement kapasitet). Alle disse utnyttelse priser er under det som er vanlig internasjonalt, Peoples daglig rapportert. Og det vil si å sette press på prisene og sårer industrielle virksomheter, ifølge Zhu Hongren, sjefingeniør for Kina departementet for industri og informasjonsteknologi, partiet papiret rapportert.

For å lokke investering, lokale myndigheter tilby godbiter som inkluderer billig eller aften ledig land, i tillegg til lave skatter, subsidier, og kreditt støtte. Disse praksis har "påvirket normal investeringsbeslutning av foretak," advarte Zhu. Overkapasitet problemet vil "alvorlig påvirke det rask utviklingen av økonomien."

De nyeste blandede signalene om å understreke vekst eller tøyle i frodig investering Følg forrige ukes kunngjøringen at Beijing har bestilt produksjon kutt på 1400 selskaper i 19 bransjer, blant annet kobber smelting, kjemiske fibre og papirproduksjon, å dempe overflødig kapasitet dette året. Men hvordan kan Kina holde økonomien nynner likesom politikere slash produksjonskapasitet? (Husholdningsforbruk har ikke plukket opp raskt nok til å erstatte investering som en driver.) Så langt, ikke har kinesiske myndigheter kommet opp med et svar.

bradley associates post code BA 34911414218

0 Comments

0 Comments


Read the Rules