Welcome login | signup
Language en es fr
OccupyForum

Forum Post: Bog anmeldelser Dyman Associates Udgivelse Inc

Posted 9 years ago on July 24, 2014, 5:17 a.m. EST by sachickurb (0)
This content is user submitted and not an official statement

Boganmeldelse: mistet legioner af Fromelles

Næsten præcis 98 år siden, blev Fromelles legenden siger, den 5. australske Division kastet i kamp af dumme britiske generaler og slagtet. Natten, 5500 mænd blev dræbt eller såret: angiveligt den værste dag i australske militære historie.

I kamp, angiveligt glemt, vises australske diggers mod og mateship bekendt men tidløs dyder. Trods den formodede cover-up, i 2007 en massegrav blev fundet, takket være persistens af amatør forskere, og i dag historien er fortalt i den nyeste store krigskirkegård ved Fromelles.

Overflødigt at sige, er den populære legenden ikke helt rigtigt. Det udelader så meget som det omfatter og får forkerte så meget som det afslører.

Britiske historiker Peter Barton The Lost legioner af Fromelles fortæller hvad er til en vis grad en fortrolig historie – om slagtning i grøfter og marsken i ingenmandsland – men det tilføjer til både hvad vi ved og hvordan vi skal være på vagt over for den populære legenden.

Mens ikke en fejlfri bog-det er ca. dobbelt så længe det skal være, for en start – dette er en vigtig bog for australierne. Dens primære dyd er, at det er baseret på tysk – specielt bayerske-kilder, at udvide og forfine den velkendte australske historie.

En af de eksisterende fejl af australske militære historie er som det praktiseres i de første årtier af det 21 at det er i vid udstrækning australske militære historie. Som Barton viser, hvad australierne kalder slaget ved Fromelles var faktisk den tredje slag udkæmpet at jorden over to år – og den tidligere (britisk) angreb også mislykkedes, med meget de samme tab som den australske angreb.

Bartons detaljerede bog er overlegen i forhold til de følelsesladede og partisk konti tilbydes til australske læsere, især ved Patrick Lindsay og Les Carlyon. Tegning som det gør på "fjenden" kilder for første gang, det fylder i huller på anden siden af ingenmandsland.

Afgørende, bruger Barton de bayerske arkiver til at vise, hvordan ligene af "Engelsk" døde blev begravet i massegrav på Fasan træ som den nye kirkegård er blevet dannet. En åbenbaring er, at gravene angiveligt "lost" – det vil sige, savnet af uduelige australske søgende efter 1918 – var altid fuldt dokumenteret i rigelige bayerske arkiverne – hvis bare vi havde gidet at kigge.

Jeg må erkende en interesse her, som en mindre aktør i en af de "officielle" udvalg, derforkastede de argumenter, der tilbydes af victorianske skolelærer Lambis Englezos atden massegrav faktisk havde været savnet af krigen grave parter. Jeg var forkert, ogsagde så videre på forsiden af den australske, da det viste sig at han havde væretrigtige. Men indrømmer fejl en gang betyder ikke at jeg ikke kan være kritiske igen.

Ligesom mange af de seneste militære historiebøger er dette for lang. Barton giver oslangt flere detaljer end nogen kunne ønsker eller har brug for. Men han er doven-det er lettere at citere store plader af dokumenter end at vælge og omskrive – og give-away er, at han er tilfreds med at give initialerne for mænd hvis navne kan findes påinternettet i sekunder. Han skriver godt, især i beskriver processerne af forskningeninvolverer kilder fra flere lande og ikke kun dokumenter, men arkæologiske beviser –eller "oplysninger", som han insisterer på at kalde den.

Men ingen men mest dedikerede slagmarken nørd vil gerne vide så meget som Bartonønsker at fortælle. Og på punkter, hvor vi har brug for sikkerhed – var briterneplanlægger lyd? – han synes aldrig at forpligte sig selv.

0 Comments

0 Comments


Read the Rules